Street Show & Hip Hop

 

STREET plesovi odavno su postali priznati plesovi  širom sveta. Hip hop je ples novije generacije koji je počeo da se razvija devedesetih godina, kao suprotnost breakdance koji se uglavnom izvodi na podu. Danas hip hop ples, osim starih stilova kao što su popping i locking, sadrži i elemente krump, shake, tutting i druge.Ples koji obuhvata sve street plesove, delimično sa elementima jazz dance i određenom koreografskom temom, odnosno scenarijom, naziva se STREET SHOW. Plesači Elektre 2010. godine bili su državni prvaci i vicešampioni u STREET SHOW DANCE, treće plasirani na nacionalnom prvenstvu u HIP HOP plesu i prvaci i drugoplasirani na kupu u HIP HOP DANCE, u organizaciji SAPO.

U 2012. plesači Elektre zauzimaju vicešampionsko mesto u kategoriji formacija odrasli, STREET SHOW DANCE, u organizaciji SAPO. 2014. zlatna medalja na novogodišnjem kupu SAPO, a 2015. prva nagrada na VIENNA OPEN međunarodnom prvenstvu. Iste godine na otvorenom prvenstvu u Beloj crkvi, dobitnici smo nagrade za najbolju street grupu i koreografiju.

2016. odrasli hip hop tim Elektre uzima prvu nagradu na Vršac Grand Prix  festivalu.

2017. u dečijoj kategoriji hip hop plesa, grupi preko 12 plesača, Elektrini plesači uzimaju jedno prvo i jedno drugo mesto, na Sirmium Dance Open i Vršac Grand Prix, a u juniorskoj konkurenciji street show plesa, Elektra uzima posebnu nagradu za koreofrafiju, i prvo mesto na festivalu Vrnjačka banja open.