Modern & Show Dance

MODERN DANCE je baletski pravac koji je davno nastao kao suprotnost klasičnom baletu. Međutim, koristimo se tehnikom klasičnog i jazz baleta kako bismo došli do što finijeg pokreta u samom izvođenju koreografije. Jedan čas u nedelji, posvećen je i opštoj kondiciji tela. Grupe su podeljene po uzrastu, pa tako radimo sa decom od šest godina i sa starijima od trideset. Do sada plesači Elektre u kategoriji MODERN DANCE, na nacionalnim takmičenjima osvojili su dve bronzane medalje, na kupovima  dva zlata i dva srebra i plasirali se u finale Svetskog kupa, u organizaciji SAPO i IDO.

2012. balerine Elektre uzimaju zlato na SAPO državnom šampionatu za IDO plesne discipline, u kategoriji mala grupa odrasli, MODERN DANCE.

U kategoriji MODERN DANCE, SHOW DANCE i CLASSIC DANCE pčelice, deca i juniorke takođe donose dobre rezultate na takmičenjima LIGA i KUP, sa šampionskim i vice šampionskim mestima.

2015. na otvorenom međunarodnom prvenstvu Bela crkva, balerine Elektre, pčelice, deca, juniorke i odrasli, uzimaju nekoliko prvih nagrada, i nagradu za najbolju koreografiju i grupu na takmičenju.

2016. i 2017. na najvećem  balkanskom festivalu plesa, Vršac grand prix, u grupi preko 12 plesača, odrasle balerine uzimaju dva zlat, juniorke takođe, kao i predškolski uzrast Elektrinih balerina.

2017. na Sirmium Open Dance, prva i druga mesta u kategoriji modernog baleta i show dance, takođe su naša.